Planetary Science and Astrophysics

Asia/Bangkok
Khom Room (MELIÁ HOTEL INTERNATIONAL)

Khom Room

MELIÁ HOTEL INTERNATIONAL

46, 48 Charoenprathet Road Chang Khlan, Thailand 50100
Suwicha Wannawichean (CMU)
Description

Introduction

Scientific researches in various aspect relating to Planetary Science and Astrophysics is very close to human activities on earth. This research field is very practical, while its diversity is expected. The main objective of the workshop is to bring together different groups working in this field of research. We plan to bring together scientists from different research fields, including Astrophysics, Planetary science and Atmospheric communities, to discuss the common approaches to the problem and to establish new collaborations.

 

Goals 

The primary goal of the workshop is to exchange ideas, to establish cooperation links and to develop a joint strategic working plan for basic problems and projects of Exoplanet, Atmospheric Physics, Ionospheric Physics, and Aurora. The workshop specially aims at stimulating scientific discussions and collaborations between the different groups. The number of participants is limited to 40–50. The meeting will consist of oral presentations by invited lecturers and actual presentation of various hands-on activities. The majority of the time will be devoted to the actual workshop, stimulating the participants to work together in small groups on specific topics. Participants are encouraged to focus on the projects relating to their research interests. There will be no registration fee.

 

Target Audiences

High school teachers, 3rd-4th year undergraduate students, and early-year graduate student who are either already working or interested in the related fields of Planetary Science and Astrophysics and computational techniques. Due to the practical nature of the workshop and limited funding, the number of participants will be limited to 40-50 persons. The successful applicants will be notified of the organizer decisions approximately one week after the registration deadline.

Registration
For Planetary Science and Astrophysics Workshop on 27-31 July 2022
    • 14:00 14:30
      Registration 30m
    • 14:30 15:00
      Break 30m
    • 15:00 16:30
      Opening Remark 1h 30m
    • 18:00 19:00
      Welcome Dinner 1h
    • 09:30 10:30
      Session 1: Exoplanet atmospheric study using the transmission spectroscopy technique 1h
    • 10:30 11:00
      Break 30m
    • 11:00 12:00
      Session 2: Spectroscopy and Photometry of Exoplanet Atmospheres Research NETwork (SPEARNET) 1h
    • 12:00 13:00
      Lunch 1h
    • 13:00 14:30
      Hands-on Activities: TESS transit light curve 1h 30m
    • 14:30 15:00
      Break 30m
    • 15:00 16:30
      Hands-on Activities: TESS transit light curve 1h 30m
    • 09:30 10:30
      Session 3: Monsoon and aerosol study 1h
    • 10:30 11:00
      Break 30m
    • 11:00 12:00
      Session 4: Ionosphere and Equatorial plasma bubble 1h
    • 12:00 13:00
      Lunch 1h
    • 13:00 14:30
      Hands-on Activities: Atmospheric models: Visualizing Atmospheric Forecast Data using Panoply 1h 30m
    • 14:30 15:00
      Break 30m
    • 09:30 10:30
      Session 5: Introduction of geomagnetic substorm 1h
    • 10:30 11:00
      Break 30m
    • 11:00 12:00
      Session 6: Space science from a high latitude research 1h
    • 12:00 13:00
      Lunch 1h
    • 13:00 14:30
      Hands-on Activities: CEF and possible on-demand analysis tools e.g., NASA CDAWeb 1h 30m
    • 14:30 15:00
      Break 30m
    • 15:00 16:30
      Hands-on Activities: High-school level of hands-on activity 1h 30m
    • 18:00 19:00
      Banquet 1h
    • 09:30 10:30
      Session 7: Atmospheric compositions and related space missions 1h
    • 10:30 11:00
      Break 30m
    • 11:00 12:00
      Hands-on Activities: Online resources for atmospheric compositions during geomagnetic substorm 1h
    • 12:00 13:00
      Lunch 1h
    • 13:00 14:30
      Closing Remark 1h 30m