ITCA Colloquium 2019: Big Data for Southeast Asian Development

Asia/Bangkok
Ballroom 38 (Pullman Bangkok Hotel G)

Ballroom 38

Pullman Bangkok Hotel G

188 Si Lom, Khwaeng Suriya Wong, Khet Bang Rak, Krung Thep Maha Nakhon 10500
Description

The National Astronomical Research Institute of Thailand (NARIT), Ministry of Higher Education, Science, Research and Innovation is pleased to organizing its annual ITCA Colloquium 2019 on Big Data for Southeast Asian Development, to be held at Pullman G Hotel Silom, Bangkok, Thailand during 23 – 24 September 2019.

 

This year, we prioritize in the area of Big Data, with the objective to accelerate the emerging Big Data Technology across Southeast Asia. The target audience of up to 100 participants from various backgrounds and education in Southeast Asia, mainly professionals and students working/studying in astronomy in this region. It is aimed that through this conference, speakers would share their best practices, techniques and expertise in big data technology that could contribute to different aspects of development in the region. It is also expected that participants would initiate connections among themselves to further develop into a solid work in big data technology in the future.

 

We are certain that through this conference, we would be able to contribute to the development of our community in the future. Should you require further information regarding this matter, please do not hesitate to contact us. We are looking forward to welcome you to Bangkok!

Participants
  • Anh Tuan Cao
  • Anil Parajuli
  • Arlene Ibrahim
  • Arwan Khoiruddin
  • Camille Embalzado
  • Crystal Bhattrai
  • Djoko Adiwinata
  • Fithrotul Azizah
  • Geeta Sharma
  • Haris Ansari
  • Hien Phan
  • HLA MYAT THANDAR
  • Hok Tbida
  • HUN RINA
  • Irina Aryal
  • Jerome Felicidario
  • jo PHOUTTHASEN
  • kanyarat umnuayjittilerd
  • Kewalin Thongpoyai
  • KHAMLA KHANTHAVY
  • Khin Myo Chit
  • Khin Shwe Tint
  • Kitti Rongpuit
  • KLEDSAI POOPAKUN
  • Kruoch Kuy
  • Kyaw Hlaing
  • Laxmi Prasad Bhattrai
  • Lei Lei Win
  • Ma. Rosario Ramos
  • Mahmoud Alkhatib
  • Manoj Acharya
  • Manunya Likamonsavad
  • Mar Mar Htay
  • Miguel Artificio
  • Miguel Cano
  • mixa PHOMMY
  • Mochammad Dafa Wardana
  • Montree Phetra
  • MUHAMAD AKRAM ZAKI ROSLAN
  • Myo Myint Aung
  • Nitat Limpongsai
  • Nongluk Tongnopparat
  • Norwenn Panganiban
  • Nwe Ni Aung
  • Okta Bramantio Swida
  • panapol kanjanaphomchom
  • Panhathai Chittangkura
  • Pattarapong Phasukkit
  • Petchara Pattarakijwanich
  • Phal Somachita
  • phonesavanh CHANSANGA
  • phouthon PHANOUVONG
  • phouvong SOUYAVONG
  • Phuong LE-HONG
  • Ponlawat Yoifoi
  • Porramet Wongwirat
  • Prakash Basyal
  • Ra Romphoun
  • Red Castilla
  • Reginald Villarosa
  • Ridlo Wibowo
  • Sagar Dahal
  • Sandar Lwin
  • Sharmila Thapa
  • Sitti Attari Khairunnisa
  • SOMPRSONK GABBUALOY
  • somsack AROUNSAVATH
  • soukpaseuth BANCHONG
  • Surasak Loekkesee
  • Suwicha wannawichian
  • Sze-leung Cheung
  • Takol Tangphati
  • Tatphicha Promfu
  • Thi Thai Tran
  • Tuong LE CONG
  • Vichawan Sakulsupich
  • Wanida Suwansilp
  • Wildan Hidayat
  • Worawong Sinlapanakhonrit
  • Yongyut Laosiritaworn
  • ZIN MAR LAY
  • Monday, 23 September
    • 08:30 09:30
      Registration 1h
    • 09:30 10:00
      Opening Session presided by Dr. Saran Poshyachinda - NARIT Executive Director 30m
    • 10:00 11:00
      Keynote Address: “NARIT and its Big Data Technology in Astronomy Development"” Dr. Utane Sawangwit - NARIT Research Astronomer 1h
    • 11:00 11:30
      Refreshment 30m
    • 11:30 12:30
      Invited Talk 1:"Big Data and Its Roles for Thailand 4.0" Dr. Peeradon Samasiri - King Mongkut's University of Technology Thonburi 1h
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m
    • 14:00 15:00
      Invited Talk 2: Dr Tshiamo Motshegwa – Department of Computer Science, University of Botswana 1h
    • 15:00 15:30
      Refreshment 30m
    • 15:30 16:30
      Invited Talk 3: "Ongoing astronomical projects in Algeria and Big Data issues" Dr. Nassim Seghouani – Director of Research Centre in Astronomy, Algeria 1h
    • 18:00 20:00
      Dinner hosted by NARIT 2h
  • Tuesday, 24 September
    • 09:00 10:30
      Invited Talk 4: "The role of big data in the sustainable use of Colombian biodiversity in the era of the fourth industrial revolution." Eduardo Gomez Restrepo - Centre for Bioinformatics and Computational Biology of Colombia (BIOS) 1h 30m
    • 10:30 11:00
      Refreshment 30m
    • 11:00 12:00
      Invited Talk 5: "Challenges and Opportunities in Data Science -Experiences and Developments at National Autonomous University of México" Dr. Demetrio Fabián García Nocetti - Applied Mathematics and Systems Research Institute, Mexico 1h
    • 12:00 13:30
      Lunch 1h 30m
    • 13:30 14:30
      Invited Talk 6: “Extending the Power of Deep Learning into Astronomy” Dr. Dayang NurFatimah binti Awang Iskandar - Faculty of Computer Science & Information Technology, Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS) 1h
    • 14:30 15:00
      Refreshment 30m
    • 15:00 16:00
      Invited Talk 7: "Country Report on Astronomy Education" Dr. Lei Lei Win – University of Mandalay, Myanmar 1h
    • 16:00 17:00
      Summary / Participants' Reflection 1h
    • 18:00 20:00
      Farewell Dinner hosted by NARIT 2h
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×